Ambachtelijke kruidenzeep, met de hand gemaakt op de "koude proces" wijze, waardoor de verzorgende eigenschappen behouden blijven. Zorgvuldige selecties van oliën, vetten en boters worden verzeept en 6 weken gerijpt voor een optimaal resultaat. Heerlijke zepen die de huid zacht reinigen. 

De oliën om te verzepen worden verrijkt door deze voor gebruik te infuseren met bloesems of kruiden, om de specifieke eigenschappen van de plant door de olie op te laten nemen.

Wij gebruiken een lage dosis etherische olie voor een subtiele geur en hebben ook verschillende parfum vrije zepen in het assortiment voor de extra gevoelige huid.

Tijdens het verzepen van de olie stijgt de temperatuur, dit zorgt er voor dat veel van de etherische olie verloren gaat. Wil je een flink geurende zeep zal je een flinke dosis essentiële olie moeten toevoegen om in het eindresultaat een sterke geur te behouden. 

Etherische olie is een kostbaar product wat veel planten grondstof nodig heeft voor slechts enkele druppels olie. Deze sterk geconcentreerde olie is ook therapeutisch in te zetten om zowel  lichaam als geest te ondersteunen. Wij maken heel bewust de keuze om de dosering minimaal te houden om niet onnodig deze grondstoffen te laten vervliegen. De zepen zullen droog niet sterk naar parfum ruiken en na het wassen een heerijk subtiele geur achter laten.

 
Bezig met laden...
Calendula-Kamille-Zeep-Ongeparfurmeerd
Calendula Kamille Zeep Ongeparfurmeerd Handgemaakte kruidenzeep op basis van Kamille en Calendula extract. Parfumvrij Per stuk:
€  4,95

Festive-Flowers-Zeep-Lavendel-&-Roos
Festive Flowers Zeep Lavendel & Roos Handgemaakte zeep met Lavendel & Rozen Macaraat, met etherische olie van Lavendel, Geranium, Ylang Ylang, Sinaasappel. Per stuk:
€  4,95

Honing-Amandel-Zeep-Parfumvrij
Honing Amandel Zeep Parfumvrij Handgemaakte zeep met Honing en Amandelolie , Parfumvrij Per stuk:
€  4,95

Rode-Klei-Rozen-Zeep
Rode Klei Rozen Zeep Handgemaakte zeep met Rode klei en Rozen Macaraat, met etherische olie van Geranium en Damascus Roos. Per stuk:
€  4,95